Boya Geçiş Astarı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Boya geçiş astarı nedir, nasıl yapılır? Daha önceki yazılarımızda boyayla ilgili olarak çeşitli konu başlıklarından söz etmiştik. Bu yazımızda ise ayrıca boya geçiş astarı nedir sorusundan söz edeceğiz.

Boya Geçiş Astarı Nedir?

Akrilik emülsiyon esaslı, yapışkanlık özelliği yüksek ve su bazlı astarlara ”geçiş astarı” adı verilmektedir. Geçiş astarı, renk değişimi olan duvarlara uygulanabildiği gibi renk değişiminin hafif olduğu duvarlara da uygulanabilir. Geçiş astarı, alttaki boyanın rengini kapatmak, üste sürülen yeni boyanın renginin tam anlamıyla göstermek için uygulanır. Geçiş astarları, aynı zamanda duvardaki leke ve pürüzlerin ortadan kaldırılması noktasında da önemlidir.

Boya Geçiş Astarı Nasıl Uygulanır?

Geçiş astarları, silikonlu, plastik ve yağlı boya kadar ihtimam isteyen boyalar değildir. Bu nedenle geçiş astarlarına aşırı olmamak kaydıyla ne kadar su kattığınız önemli değildir. Astarı büyük ruloyla duvarlara kabaca sürün. İnce ve büyük rulonun giremediği yerleri de küçük rulo veya fırçayla yapın. Eğer renk değişimi belirginse iki kat astar çekmeniz gerekebilir ancak genelde tek kat astar da boyayı kapatabilir. İlk önce sürdüğünüz oda ya da bölgeyi takip ederek sırasıyla diğer yerleri boyayın. Daha sonrasında ise duvara uygulayacağınız boyayı sürmeye başlayabilirsiniz. Ancak astarın tam olarak kuruduğundan emin olun. Astarın tam olarak uygulanabilmesi için duvardaki delik, iz, pürüz gibi yerleri de öncesinde temizleyin ya da bu bölgeleri alçılayıp zımparalayın.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir